Logo

Pyetje të shpeshta

Koha e lirëUnë jetoj prej pak kohësh në Gjermani dhe aktualisht ndjek një kurs gjuhe. Fatkeqësisht, këtu nuk kam…

Unë jetoj prej pak kohësh në Gjermani dhe aktualisht ndjek një kurs gjuhe. Fatkeqësisht, këtu nuk kam shokë. Çfarë mund të më rekomandoni? Ku mund të lidh më lehtë kontakte të reja?

Mënyra e thjeshtë për të gjetur shokë të rinj është nëpërmjet interesave të përbashkëta. Për shembull, të anëtarësohesh në një shoqatë sporti. Për ta bërë këtë nuk është e nevojshme të jesh shumë i mirë në një sport të caktuar. Por ekipet sportive nuk janë mundësia e vetme. Në rast se ju luani një instrument ose këndoni, atëherë provoni t´i bashkoheni një bande muzikore ose një kori. Në Gjermani ka shumë shoqata ose klube të tilla. 

Edhe puna vullnetare është një mundësi e shkëlqyer për njerëz të çdo moshe për të krijuar njohje. Duke punuar së bashku lidhen kontakte me persona, të cilët ndajnë të njëjtin pasion si ju dhe dëshirojnë të ndryshojnë diçka.